Calendarul zilei:
 
 
26 aprilie 2017
Anunturi pe judete

Anunturi toata Romania
Auto Servicii Electro casnice Anunturi diverse Locuri de munca Telefoane Matrimoniale Computere Afaceri Imobiliare inchirieri Imobiliare vanzari Imobiliare cereri
 
Vremea în Zona de Nord Est a Romaniei 

           Botosani
           Suceava
           Iasi
           Bacau
        Neamt
           Vaslui

 
PUBLICITATE
Actualizat 24 din 24 de ore!
Informatia de Nord Est >> Stiri Botosani >> O oră de istorie pentru Basarabia
Exclusiv:

O oră de istorie pentru Basarabia


Detalii stire O oră de istorie pentru Basarabia 16-03-2012  /  529 Vizite                          Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Botoşani – 16 Martie:


Platforma Civica Actiunea 2012 este o organizatie neguvernamentala si non profit care desfasoara in Romania si in Republica Moldova campanii de promovare a identitatii romanesti si a legaturii genetice, istorice, culturale si de limba din cele doua state romanesti.
Platforma Civica Actiunea 2012 a anunţat într-un comunicat de prsă că a demarat in perioda 14-16 martie 2012 programul de informare istorica desfasurat in parteneriat cu liceele si scolile din Botosani , prin predarea catre elevi a unui curs educativ cu titlul „ O ora de istorie pentru Basarabia? .
Programul se desfasoara la nivel national insa orasul Botosani este primul care a beneficiat de o actiunea cumulata care s-a desfasurat pe parcursul a trei zile consecutive si care a constat in ore desfasurate in liceele : Colegiul National Laurian, Liceul Economic si Colegiul National Mihai Eminescu. Actiunea va continua si in celelalte licee si scoli din oras dar si din judetul Botosani, precum si in intreaga tara.
Actiunea a demarat cu liceul Laurian, la eveniment participand peste 200 de elevi, in sedinte de o ora si cu participarea a cate doua clase simultan.
Scopul cursului este de a asigura o corecta informare a elevilor cu privire la trecutul istoric comun precum si a cauzelor care au determinat existenta a doua state romanesti. Pe langa elementele istorice s-au facut referiri si la situatia actuala din republica Moldova precum si de necesitatea implicarii societatii civile in politica de apropiere a celor doua societati.
Cursul a fost sustinut de catre voluntari ai Platformei Civice Actiunea 2012, voluntarii fiind veniti atat din Romania cat si din Republica Moldova.
Evenimentul beneficiaza de sustinerea Inspectoratului Scolar Judetean Botosani precum si a corpului didactic si de conducerea din institutiile in care acesta s-a sustinut.
Pe data de 15 martie 2012 evenimentul se va desfasura la Liceul Economic din Botosani iar in data de 16 martie la liceul Mihai Eminescu.

Documentare: Informatia de Nord Est

Te rugam sa citesti si editia tiparita a ziarului nostru. Se gaseste la toate chioscurile de presa din Botosani si SuceavaCiteste si...
Detalii stire Machiajul în timpul sarcinii afectează inteligența bebelușului » Machiajul în timpul sarcinii afectează inteligența bebelușului
Un studiu controversat sugerează o legătură între machiajul folosit de femeile gravide şi nivelul mai scăzut de ...
Detalii stire Statistica a confirmat: sugrumarea investiţiilor de către guvern a aruncat România în recesiune » Statistica a confirmat: sugrumarea investiţiilor de către guvern a aruncat România în recesiune
Investiţiile au scăzut cu 13% în trimestrul al doilea, anulând evoluţia pozitivă de 3% a consumului, ceea ce îi ...
Detalii stire Dezvoltarea economică a unei țări duce la dispariția limbii vorbite. Cercetătorii au descoprit de ce dispar 25% limbile lumii! » Dezvoltarea economică a unei țări duce la dispariția limbii vorbite. Cercetătorii au descoprit de ce dispar 25% limbile lumii!
Succesul generat de dezvoltarea economică ar putea duce la dispariţia unor limbi minoritare, potrivit unui studiu ...
Detalii stire Româncele, tot mai atrase de shopping-ul online » Româncele, tot mai atrase de shopping-ul online
Femeile din România cumpără online de cel puţin două sau trei ori pe lună, arată un studiu pe tema ...
Detalii stire Creierul poate fi antrenat să prefere o dietă sănătoasă » Creierul poate fi antrenat să prefere o dietă sănătoasă
Cercetătorii cred că este posibilă crearea unei diete care să poată anula dependenţa de alimente nesănătoase ...
Detalii stire Tineretul ACL Botoșani: Domnul Klaus Iohannis va fi președintele României! A demonstrat că se pot face și lucruri bune în țara aceasta! » Tineretul ACL Botoșani: Domnul Klaus Iohannis va fi președintele României! A demonstrat că se pot face și lucruri bune în țara aceasta!
Membrii Birourilor Politice Județene PDL și PNL s-au reunit, marți seară, în prima ședință comună, în formula ...
Detalii stire Primari botoșăneni tentați de ordonanța privind migrația aleșilor locali » Primari botoșăneni tentați de ordonanța privind migrația aleșilor locali
Dumitru Chelariu, unul dintre cei mai activi primari ai PDL, fost primvicepreședinte al partidului, a renunțat la ...


Vezi ultimile anunturi imobiliare adaugate.
COMPONENTE LAPTOP HP DV 2500 este functional cu ceva probleme la balamale si camera are hdd160 gb, 2 ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Ploiesti
25-02-2017
Nevoie de un împrumut, vÄ sunt respinse de Banca si vrei un împrumut ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017
Oferta împrumuturi între special 72h Te-am pus cu un împrumut d ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017
Ãn scopul de a vÄ ajuta sÄ Ã®ndeplineascÄ datoriile, pentru r ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017
oferta de finantare în România Sunt un om de afaceri francez în ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017
1.000 la 900.000 rambursabil peste 25 de ani maxim pentru persoane fizice 2% Interes / an. rÄ ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Nourrisson
14-01-2017
Individuale Buna ziua Ofer împrumut de 1.000 ⬠la 500.000 ⬠pent ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in clemont
10-01-2017

 
REZULTATE LOTO
 
HOROSCOPUL ZILEI
 
PUBLICITATE
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "InformatiadeNordEst.ro" sunt @ Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate. InformatiadeNordEst.ro nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege, si nici pentru continutul anunturilor si comentariilor postate pe site de utilizatori.