Calendarul zilei:
 
 
22 iulie 2017
Anunturi pe judete

Anunturi toata Romania
Auto Servicii Electro casnice Anunturi diverse Locuri de munca Telefoane Matrimoniale Computere Afaceri Imobiliare inchirieri Imobiliare vanzari Imobiliare cereri
 
Vremea în Zona de Nord Est a Romaniei 

           Botosani
           Suceava
           Iasi
           Bacau
        Neamt
           Vaslui

 
PUBLICITATE
Actualizat 24 din 24 de ore!
Informatia de Nord Est >> Stiri Botosani >> Senatul reexaminează proiectul de reducere a CAS
Exclusiv:

Senatul reexaminează proiectul de reducere a CAS


Detalii stire Senatul reexaminează proiectul de reducere a CAS 25-08-2014  /  241 Vizite                          Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Senatorii încearcă luni din nou să examineze proiectul de lege pentru reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator.

Senatul va încerca din nou, luni, să reexamineze proiectul de lege pentru reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator.

O încercare în acest sens a fost făcută şi săptămâna trecută, luni, însă Biroul Permanent convocat la acea dată a stabilit amânarea discuţiilor în plen cu o săptămână.

Premierul Victor Ponta spune că proiectul de lege va ajunge cel mai târziu pe 15 septembrie la Palatul Cotroceni, iar preşedintele Traian Băsescu, potrivit legii, nu va mai putea să îl respingă.

Preşedintele PSD consideră că legea ar putea intra în vigoare la 1 octombrie dacă nu va fi atacată la Curtea Constituţională.

"Luni este sesiune, se dă votul final la Senat. De la Senat merge la Camera Deputaţilor, după ce votează şi Camera Deputaţilor, preşedintele României nu mai are voie, conform Constituţiei, să respingă proiectul, trebuie să-l promulge, cu excepţia situaţiei în care va sesiza Curtea Constituţională, dar de respins nu mai poate să-l mai respingă", spune Victor Ponta.

Dreapta nu are o poziţie comună

De cealaltă parte, parlamentarii independenţi, afiliaţi Partidului Mişcarea Populară, spun că nu vor vota proiectul de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale la angajator.

Mai mult, liderul formaţiunii, Elena Udrea le solicită parlamentarilor liberali şi democrat-liberali să nu gireze această măsură.

"Domnul Victor Ponta de două ori a demonstrat în acest subiect că nu are curajul să-şi asume ceea ce doreşte să facă. Ştim foarte clar că nu există spaţiu fiscal bugetar pentru a opera această reducere a CAS-ului.

"Această măsură a reducerii CAS-ului pe care o susţinem este necesară, ar trebui, cel mult, introdusă de la începutul anului viitor", spune Elena Udrea.

Democrat-liberalii şi liberalii nu iau în calcul apelul PMP şi probabil vor vota proiectul de lege, spune prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

"Vom avea o şedinţă, va fi decisă poziţia, nu cred că va fi schimbată dar va fi anunţată de şefii celor două partide care formează această majoritate. Nu anticipez schimbări de poziţie", spune Cătălin Predoiu

La sfârşitul lunii iulie preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului pentru reexaminare legea privind reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, apreciind că, deşi proiectul este unul benefic pentru mediul de afaceri, nu poate fi aplicat în acest moment fără a genera un deficit suplimentar fondului de pensii.

Preşedintele cerea legiuitorilor să precizeze sursele de compensare în buget a reducerii CAS la angajator, scrie romania actualitati.ro.

Documentare: Informatia de Nord Est

Te rugam sa citesti si editia tiparita a ziarului nostru. Se gaseste la toate chioscurile de presa din Botosani si SuceavaCiteste si...
Detalii stire Măsuri electorale: Guvernul anunţă o posibilă reducere a TVA-ului la carne, lapte, legume şi fructe » Măsuri electorale: Guvernul anunţă o posibilă reducere a TVA-ului la carne, lapte, legume şi fructe
Guvernul PSD a intrat în campanie electorală pentru premierul Victor Ponta, anunțat recent candidat din partea PSD ...
Detalii stire PNL acuză PSD că reinstaurează migrația politică la nivelul aleşilor locali » PNL acuză PSD că reinstaurează migrația politică la nivelul aleşilor locali
Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru susţine că PSD pregătește hotărâri de guvern cu alocări de fonduri ...
Detalii stire Senatul reexaminează proiectul de reducere a CAS » Senatul reexaminează proiectul de reducere a CAS
Senatorii încearcă luni din nou să examineze proiectul de lege pentru reducerea contribuţiei de asigurări sociale ...
Detalii stire Azi încep probele scrise de la bacalaureatul de toamnă » Azi încep probele scrise de la bacalaureatul de toamnă
Peste 39.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a sunt așteptați azi să susțină proba scrisă la limba și literatura ...
Detalii stire Rețelele de socializare încurajează narcisismul, telefoanele mobile, obsesii. Ambele ajung să distrugă relații! » Rețelele de socializare încurajează narcisismul, telefoanele mobile, obsesii. Ambele ajung să distrugă relații!
Un studiu realizat în Marea Britanie, privind impactul tehnologiei digitale asupra societăţii şi asupra psihologiei ...
Detalii stire Fenomen îngrijorător observat de geologi. Scoarţa planetei a început să se ridice din cauza secetei » Fenomen îngrijorător observat de geologi. Scoarţa planetei a început să se ridice din cauza secetei
Seceta severă care afectează de 14 ani vestul Statelor Unite a dus la modificarea peisajului de aici într-un mod ...
Detalii stire Dependența de sex este mai mult decât un mit, spun cercetătorii » Dependența de sex este mai mult decât un mit, spun cercetătorii
Am auzit cu totii de dependenta de sex, mai ales in randul starurilor de peste Ocean, insa putini stim ca inca exista ...


Vezi ultimile anunturi imobiliare adaugate.
Furnizare de credit Te-am pus cu un împrumut de la 2.000 $ la $ 1.700.000 Ã&re ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in cluj
21-07-2017
Vand teren intravilan in Agafton , centru satului , langa biserica . Suprafata 1400 m2 ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Botosani
02-07-2017
Buna Ziua Dl/ Dna / EÈti cÄutarea pentru finanÈare pentru a revigora ac ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in 000
11-06-2017
COMPONENTE LAPTOP HP DV 2500 este functional cu ceva probleme la balamale si camera are hdd160 gb, 2 ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Ploiesti
25-02-2017
Nevoie de un împrumut, vÄ sunt respinse de Banca si vrei un împrumut ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017
Oferta împrumuturi între special 72h Te-am pus cu un împrumut d ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017
Ãn scopul de a vÄ ajuta sÄ Ã®ndeplineascÄ datoriile, pentru r ...

Valabil pentru : Botosani
Postat in Carpinis
22-02-2017

 
REZULTATE LOTO
 
HOROSCOPUL ZILEI
 
PUBLICITATE
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "InformatiadeNordEst.ro" sunt @ Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate. InformatiadeNordEst.ro nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege, si nici pentru continutul anunturilor si comentariilor postate pe site de utilizatori.